Aan het woord: Patrick Schriemer

Hoe blik je terug op het afgelopen jaar?

Het was een lastig jaar, we konden gelukkig door met de kleine bestellingen maar het was niet meer wat we gewend waren. Het had wel wat drukker gemogen van mij maar ja dat horen we van iedereen. Graag doen we allemaal meer maar we zijn er goed doorheen gekomen. We hebben alles netjes gedaan en zijn geen bestellingen vergeten.

Je mist dus de grote opdrachten heel erg?

Ja, ik mis de grote opdrachten heel erg. Ik vond het altijd heel leuk om tenten te bouwen, contact te hebben met de mensen daar en het presentatie mooi opmaken. Ik heb daar veel passie voor en dat is er nu niet meer, dat vind ik jammer.

En privé?

Best goed. Ik heb wel te maken gehad met een sterfgeval in mijn directe omgeving. Dat viel wel zwaar maar ik heb mijn werk en privé gescheiden kunnen houden. Het werk hielp ook mee met het verwerken dus dat is fijn. Het biertje in de kroeg en feestjes met vrienden mis ik wel erg, maar ik ben geen relschopper, ik zeg niet dat ik naar de kroeg moet. Het kan gewoon niet dus accepteer ik dat.

Hoe ging je om met de aanpassingen die werden toegepast binnen het bedrijf?

Ik heb best wel moeite met veranderingen. Daardoor kwamen de veranderingen voor mij soms te snel. Mijn collega en mijn werkgever hebben mij daar heel erg in gesteund. Ze vertelden mij: “We gaan het doen op deze manier, het is even anders dan je gewend bent.” Ik heb me er daarna bij neer kunnen leggen. Het was in het begin wel lastig, maar dan stapte ik in de auto en deed ik een lekker muziekje aan, me kop op 0 en zo kon ik mij zelf weer aanpassen.

Nu de grote klussen zijn komen te vervallen en er meer op kleine bezorgingen wordt ingezet, zie je dat als een positieve ontwikkeling?

Zeker! Sinds wij zijn begonnen met maaltijden bezorgen via thuisbezorgd “Puik voor je buik” gaat het hier op de loods beter. Wel heb ik soms wat stressmomenten “of ik het ga redden.” Maar ik ga zeker niet met tegenzin rijden. Uiteraard is het altijd leuk om een grote catering te doen. Het leuke aan deze bezorgingen is dat we nu ook leuke terugkoppelingen krijgen. Zo horen we vaak dat het eten altijd goed is en zijn ze blij met hoe wij het nu aanpakken. Het komt wel eens voor dat er een kleinigheid wordt vergeten, maar dat lossen wij goed op.

Heb je nu ook andere taken gekregen door de aanpassingen die getroffen zijn?

Ja, ik ben nu verantwoordelijk voor de loods. Ik heb alles georganiseerd in de loods. Ik ken de loods uit mijn hoofd, dat had ik eerst niet. Als er nu een collega iets niet kan vinden dan komen ze naar mij toe en ik wijs ze waar ze het kunnen vinden. Op de muur heb ik ook een eigen plek waar ik mijn klussen op heb staan en die kan ik tussen de werkzaamheden door afwerken. Verder heb ik de verantwoordelijkheid over de auto’s, ik zorg er voor dat die op orde zijn. Het meeste kan ik zelf, maar soms plan ik een afspraak in als er ergens onderhoud voor nodig is. Ik heb nu meer vrijheid gekregen en dat vind ik heel fijn.

 

Wat gaat dit jaar brengen voor het bedrijf?

Ik hoop op veel goeds, ik hoop dat er ondanks corona weer meer mogelijkheden gaat komen. Daar zit ik wel op te wachten. De grote opdrachten mis ik heel erg. Graag zou ik weer zo snel mogelijk terug willen op het oude normaal.

Naam: Patrick Schriemer

Functie: Bezorgdienst, algemeen medewerker

Woonplaats: Veenendaal

Rijdt: Honda Shadow 1100 ace

Hobby’s: Videogames, sporten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *