Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

Het afgelopen jaar was net als voor iedereen in onze sector natuurlijk dramatisch. Hetgeen, waarom je ooit een horeca bedrijf bent gestart “Gastvrijheid creëren” was van de een op de andere dag niet meer mogelijk.

Het bedrijf moest zich voortdurend aanpassen aan de veranderende omstandigheden, ingegeven door de maatregelen van de overheid.

Je hebt een hoop gedaan om het bedrijf aan te passen naar de maatregelen van de overheid. Kun je er een paar noemen?

Het restaurant moest op de schop, een tijdelijke ambachtelijke ijssalon werd in de zomer gerealiseerd. Allemaal extra kosten waar we van tevoren geen rekening mee hadden gehouden.  De omzet hielden wij hierdoor behoorlijk op niveau. Een duivels dilemma, daar de overheid je compenseert op verloren omzet.  Onze medewerkers kwamen door deze inzet niet thuis te zitten. In september verdween het ter plaatse opeten volledig, inmiddels zijn we omgeturnd naar een bezorg en afhaalcafetaria, waarbij online bestellen via cafetaria-pakhuis.nl de norm is geworden. Het bezorggebied is uitgebreid van de Slaperdijk in Veenendaal tot en met de Kazerne terreinen in Ede en van Bennekom tot Ederveen.

‘t Pakhuis heeft een cafetaria en een catering. Ik kan me voorstellen dat de catering het zwaarder te voorduren heeft gehad dan de cafetaria.

De situatie bij de catering was dramatisch. Géén openingen, open dagen, bruiloften, bedrijfsbarbecues,  jubileums, verjaardagsfeestjes of bedrijfsborrels. Deze partijen zorgen voor de krenten in de pap.  Daarnaast bedienen wij voor veel opleiders en bedrijven in de regio de lunchcatering. Ziekenhuis en Huisartsenpost de Gelderse vallei zijn vaste afnemers , die wel wat anders aan hun hoofd hadden als een cursus of vergadering met een hapje en of drankje. Laat staan hun jaarlijkse barbecue.

Is daar nog iets tegen te doen?

Inmiddels richt catering-pakhuis.nl zich o.a. op ontbijtjes, borrelplanken, thuiswerklunches en hebben wij een 100% dagverse maaltijdservice “Puik voor je Buik”, die je via Thuisbezorgd.nl of https://www.tpakhuis-deklomp.nl/ van maandag t/m zaterdag vanaf 15.00 uur kunt bestellen.

Hoe kijk je naar het komende jaar?

Natuurlijk hopen wij u in de toekomst allemaal weer via “het oude normaal” te kunnen voorzien van onze heerlijke producten. Helaas is dat nog niet aan de orde. Maar wij zijn juist nu nog steeds gemotiveerd om tegemoet te komen aan uw  culinaire wensen.

Langs deze weg wil ik een ieder bedanken voor het gestelde vertrouwen en hoop ik eenieder straks weer in goede gezondheid te ontmoeten in ons restaurant, op het terras of bij een evenement dat wij hebben mogen verzorgen.

Syl Lammers

Functie: Eigenaar ‘t Pakhuis Horeca

Sinds: December 1992

Woont in Otterlo

Geboren: 16 september 1964

Auto:  Nissan Qashqai Business

Huisdieren: Katten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *