Nederland, en de wereld in het algemeen, is al zo’n 8 maanden in de grip van het coronavirus, covid-19. Voor de meeste horecaondernemers zijn dit zware tijden, waar een hoop ook hun faillissement moesten aanvragen. Wat kan je nu als cateraar of restaurateur te doen? Ga online!

De horeca is één van de zwaarst getroffen sectoren. Zowel de “natte” cafés als de “droge” hotels en restaurants moesten tot tweemaal toe hun deuren sluiten. Tussentijds moesten zij zich voortdurend aanpassen aan de maatregelen die werden gesteld. Natuurlijk vinden wij dat we er alles aan moet worden gedaan om te zorgen dat het virus de kop wordt ingedrukt. Daar zal je als bedrijf in mee moeten gaan. Dat is iets wat erbij hoort, ook al zal het niet altijd even makkelijk zijn. Flexibiel en creatief zijn en op tijd inspelen met hetgeen wat er in de wereld afspeelt.

Online hebben we gekeken naar hoe andere horeca bedrijven o.a. in de regio zich hebben aangepast aan de huidige situatie. Veel ondernemingen hebben zich aangesloten bij Thuisbezorgd, restaurant Mucha bijvoorbeeld. Ook zien we een hoop ontwikkelingen in het online bestellen bij nieuwe cafetaria formules zoals de dinerfabriek.nl. DeMaes cateringservice heeft het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om lunches en diners online te kunnen bestellen, Cafetaria ‘t Frietje heeft met hulp van Thuisbezorgd een online bestelmogelijkheid op hun site staan. Dat zijn goede ontwikkelingen om de horeca actief te kunnen houden.

Toch blijven er een hoop bedrijven achter. Wat op termijn het horeca palet zal laten verschralen. Het is namelijk makkelijker geworden om dit soort aanpassingen zelf te faciliteren. Helaas hebben sommige bedrijven na ruim een half jaar hun aanbod nog niet geüpdatet naar de huidige maatregelen: arrangementen vanaf tien personen (wat op zich wel kan, mits zes van de tien kinderen zijn), of nog online niks hebben omgezet naar deze tijd en eigen alleen nog maar op site hun producten aanbieden van voor corona tijd. Velen hebben ook nog geen online bestel opties. Als je nu wilt omschakelen en nog mee wilt gaan met de tijd zal je snel moeten zijn.

’t Pakhuis maakt het inmiddels allemaal mogelijk: Ontbijtjeslunchesverse maaltijden en bij onze cafetaria. Bezorgd in Ede, Veenendaal en omstreken. Wij bieden nu ook feest arrangementen aan voor uw gezin, te bestellen per eenheid of vanaf 4 personen.

Natuurlijk willen wij het liefst zo snel mogelijk terug. Maar dan wel naar het vernieuwde oude normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *