14 december sprak onze minister president ons toe vanuit het torentje in Den Haag. De strenge lockdown, die misschien ook wel onvermijdbaar bleek, werd toen aangekondigd. Nog meer beperkingen en maatregelen werden ingevoerd, welke tot en met 19 januari blijven gelden. Alle niet-essentiële bedrijven moeten sluiten, hierbij te denken aan kledingzaken, elektronica zaken en andere luxe artikelen winkels. Gas op bezorgen dus.

Met bezorgen door de lockdown

Qua maatregelen is er voor de horeca weinig verandering, bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Nu er weer veel is geaccentueerd op het thuiswerken en -blijven zal er wellicht meer gebruik gemaakt worden van de bezorg opties bij de cafetaria’s en restaurants. Des ondanks die verwachting is wel te merken dat de consument weer een beetje angstig is en voorzichtiger is met hun uitgeving-patroon.

Gelukkig waren wij al eerder omgeschakeld naar onze bezorgkanalen, hoe anderen daar mee omgaan is nog te zien. Thuisbezorgd groeit wel snel met nieuw aanbod vanuit de restaurants die zich beginnen aan te sluiten. Dit neemt dan ook met zich mee dat de concurrentie enorm groot begint te worden op het platform, dus om als ondernemer te kiezen voor die overstap is dan niet geheel zonder nadelen. Ten eerste de commissie die je moet afdragen, wat wer eerder bespraken, plus nu ook de grotere concurrentie.

Nieuwe inkomstkanalen

Wij hadden de afgelopen tijd nog wat kleine catering opdrachten bij bedrijven in de buurt, zoals rijscholen en kantoren. Nu een hoop van deze bedrijven nog meer vanaf de thuisbasis proberen te werken en een aantal bedrijven de deuren tijdelijk sluiten is dit nu ook weggevallen. Het enige wat we nu kunnen doe is blijven opschalen op het bezorg niveau. Onze cafetaria blijft aardig stabiel draaien, we voelen het vooral aan de kant van de catering. Nieuwe inkomstkanalen generen en opschaling is nu de hoogste prioriteit.

Wij maken ons zorgen over de branche. Vele hebben we al zien vallen, de ernst is hoog. Heel prettig dat er wel steun blijft komen vanaf de overheid, maar het aanvragen er van is al een heel gedoe. Voorwaarden waar aan voldaan moet worden, hoop formulieren en balansen. Wij blijven creatief nadenken om de regio Ede, Veenendaal en omstreken te blijven voorzien van onze kwaliteit eten. Bekijk al onze opties hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *