Het is half elf op een donderdagochtend. Patrick komt binnen en neemt zijn eerste bak koffie, er zullen nog vele volgen. De eerste ritten voor vandaag staan al ingepland. Patrick ontvangt de eerste instructies voor vandaag, hij moet niet de dagafslag bonnen vergeten mee te nemen. Onze administrateur wil deze graag vandaag nog verwerken. Michel, van de binnendienst, heeft alles uitgedraaid wat de cafetaria nodig heeft, waaronder de rittenplanning. Zo te zien heeft Patrick al genoeg te rijden. Zo heeft hij het graag, lekker door rijden!

Iedere ochtend geeft het personeel van de cafetaria de interne bestellijst door met hetgeen zij nodig hebben voor de dag. Standaard is dat schone was en sop, maar pindasaus en verse berenhappen zitten hier ook vaak bij. Dit wordt in de keuken van de catering altijd gemaakt. Patrick verzameld alles van de lijst en zet het in de auto. Verder neemt hij de eerste bestelling mee, het zijn koude broodjes dus heeft geen haast.

 

Bij de cafetaria komt hij Denise tegen die wat uit de vriezer moet halen. “Goedemorgen!”

“Hey, Pettie.” Lacht Denise. Patrick haalt de spullen voor de cafetaria uit de wagen en zet ze netjes op de juiste plekken. Vervolgens neemt hij de papieren uit de auto en hangt de rittenplanning op bij de kassa.

“Rij jij bij ons vandaag?”, vraagt Denise. “Ja, ik moet tussendoor wel één catering bestelling weg brengen en ik heb nu één bestelling, dus ik ga snel weer rijden. Daarna ben ik hier voor jullie eerste bestelling”, antwoord hij. “Super. Wij hebben er al vier.”

Patrick stapt de auto in en rijdt zijn eerste rit weg. Terug op de cafetaria rond het personeel de eerste bestelling af. “Hey Patrick, je hebt twee cola nodig”, zegt Stefan. “Twee cola”, bevestigd Patrick. Hij loopt naar de drankenkoeling vooraan in de cafetaria en haal de flesjes uit de koeling. Patrick wacht nog even bij de achterdeur. Nerissa komt de bon nog brengen bij Patrick, hij zoekt naar het adres op zijn telefoon. “Ah, voor in Kernhem, dat is niet zo ver weg. Vijftien minuten, dan ben ik weer terug.” De bestelling is klaar en Patrick zet het in zijn auto.

Zo rijdt hij alle ritten weg en om half twee is alles rond. Hij gaat nog langs de cafetaria om te vragen of alles in orde is. Nerissa zegt dat zij geen bestellingen meer voor hem hebben. Hij loopt naar de auto en keert terug naar de loods. Hij heeft pauze en maakt wat broodjes voor hem zelf voor de lunch.

Samen met zijn collega’s zit hij boven in de kantine tot er plots gebeld wordt door de cafetaria. Michel neemt de telefoon op en hoort hun aan. “Patrick, sorry man, maar de cafetaria heeft net een nieuwe bestelling ontvangen. Over tien minuten staat deze klaar”, verteld Michel hem. Patrick neemt zijn tijd en eet zijn lunch nog even op, immers is hij daar binnen 1 minuut. Hij vertrekt naar de ‘andere kant’.

Terug op de loods neemt Patrick weer een kop koffie. Terwijl hij deze pakt verteld Michel hem dat hij zo dadelijk naar de bloemist moet rijden om een boeket en een roos op te halen, zij zijn al op de hoogte. Deze bloemen zijn voor een ontbijt morgenochtend. “Neem dan ook meteen dit pakket mee”, zegt Syl en wijst naar een grote doos. De doos brengt hij naar Office Centre. “Volgens mij heeft de keuken ook wat nodig van VHC-Kreko, zij hebben een lijstje liggen in de keuken”, vervolgt Michel. “Prima”, antwoordt Patrick.

Na een uurtje is Patrick weer terug, het is ongeveer half vier. Hij ruimt wat dingen op in de loods, zoals de vaat en was. Half vijf meldt hij zich op kantoor en vraagt naar de huidige stand van zaken. “De cafetaria heeft al twee bestellingen”, verteld Michel hem. “Maar wij hebben hier inmiddels ook al vier thuisbezorgd bestellingen. Als je straks bij de cafetaria niet meer nodig bent, kom dan zo snel mogelijk ons hier helpen.”

“Oké, ik kom meteen terug als zij geen bestellingen meer hebben”, reageert Patrick.

Patrick gaat naar de cafetaria en de eerste bestelling staat al klaar voor hem. Er moeten flesjes drinken bij, hij verzamelt deze en zegt: “Ben over 10 minuten weer hier terug.” “Super”, hoort hij uit de keuken.

Wanneer hij terugkomt ziet hij al dat het druk is op de parkeerplaats. Wanneer hij binnenkomt bevestigt het zich, iedereen is druk bezig om alle bestellingen te verwerken. Meteen hoort hij ook: “Patrick, wil je even friet halen?” “Natuurlijk!” roept hij terug. Hij loopt de koeling in, pakt een emmer verse frieten. Met de emmer loopt hij de keuken in en doet de friet op de plank.

“De bestelling is klaar, Patrick. Er horen ook milkshakes bij”, zegt Nerissa tegen Patrick. “Die staan in de koeling bij de koude kant.

“Alright”, antwoord hij.

“Hoe laat ben je weer terug?”

“15 minuten.”

Met de doos en een tasje vertrekt Patrick naar zijn bestemming. Zo rijdt hij er nog twee en gaat daarna naar de loods om daar te helpen. Wanneer daar de laatste bestelling weg is gereden helpt Patrick nog een handje in de keuken. Als laatste zet hij de auto aan de laders en sluit de deuren. Hij roept naar Erik die in de keuken staat: “Alle deuren zijn gesloten, loop jij via de roldeur naar buiten? Fijne avond.”

Het is acht uur en hij kan naar huis. Morgen is het vrijdag en dat wordt een drukke dag, op tijd slapen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *