Als je het woord cateraar gebruikt, heeft iedereen al direct een beeld over wat deze persoon voor dienst uitvoert. We denken dan aan grootschalige evenementen waar hij of zij het eten verzorgt en regelmatig ook het drinken. Maar als we nu traiteur zeggen, waar denk je dan aan?

De traiteur zet kwaliteit boven kwantiteit

Traiteurs leveren maaltijden aan huis, maar hebben daarnaast vaak ook een winkel waar mensen maaltijden kunnen afhalen. Traiteurs onderscheiden zich door altijd de kwaliteit boven aan te zetten, kwaliteit boven kwantiteit. Vaak worden er ook exclusievere gerechten door hen bereid en alles wordt op een hoger niveau gepresenteerd en geleverd. Traiteurs proberen dan ook altijd hun huidige klantenbestand te behouden en rustiger uit te breiden.

De voorzieningen voor diversiteit

Cateraars zijn breder in hetgeen wat zij uitvoeren: kleine en grote evenementen, zakelijke buffetten, ontbijtservice, lunches enzovoort. Maar cateraars hebben niet een winkeladres, natuurlijk wel een locatie waar de voorbereidingen worden getroffen. Cateraars zijn nou eenmaal ingesteld om voor grote omvang eten te verzorgen en hebben daardoor ook de voorzieningen om voor kleinere evenementen te faciliteren. Ook hebben ze de inventaris om diverse maaltijden te voorzien; ontbijt, lunches en diners.

Waar de traiteur ook de focus legt op de uitstraling, zijn cateraars sneller geneigd daar iets minder de focus op te leggen, omdat er toch vaker voor omvang wordt gegaan dan elk bord individueel op te maken. Toch zijn er ondernemers die juist op dat tekort inspelen.

Particulier en zakelijk

Het moge dus nu duidelijk zijn dat traiteurs een op een andere markt inspelen dan de cateraars. Traiteurs focussen meer op de particuliere en de cateraar op de zakelijke kant van de horeca. Traiteurs hebben ook een afhaal locatie, waar al hun producten netjes opgemaakt zijn. Cateraars hebben dit niet, en hebben een grotere focus op omvang.

‘t Pakhuis is 1 van de spelers die ook inspelen op het tekort van de opmaak van maaltijden, en is sinds dit jaar ook gaan opereren als traiteur. Vanaf heden hebben wij ook de mogelijkheid om exclusievere maaltijden bij u aan huis te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *