De ultieme vorm van teambuilding: Werkborrels

De klassiek vrijdagmiddagborrel

Heerlijk, lekker borrelen op het werk. Die een veelal gehanteerde traditie bij (bouw)bedrijven, ook tijdens andere speciale gelegenheden. Kroegen doen dit ook geregeld wanneer de zaak gesloten is. Uitereraard is dit heel gezellig, maar biedt ook iedereen de kans om hun collega’s te leren kennen. Met een drankje in de hand praat je toch een stuk sneller en gemakkelijk met iemand van een andere afdeling. Wellicht heeft iemand ook wel een oogje op een collega en biedt dit een kans voor diegene om een stap te nemen.

Er is voor van alles een borrel te organiseren

Of er nu iemand jarig is, het iemands laatste dag is of dat het bedrijf een positieve jaar-/kwartaalafsluiting heeft behaalt. Het zijn allemaal goede redenen om een borrel te organiseren. De bekende kennen we allemaal: De kerst- en nieuwjaarsborrel. Gebeuren borrels bij jouw werk niet regelmatig? Wellicht kan jij het initiatief nemen om het bespreekbaar te maken. Er zitten namelijk vele voordelen aan, zoals een boost in de algemene sfeer op de werkvloer en het moraal onder de werknemers. Neem jij de stap? Een neem heb je, een ja kun je krijgen.

Zout en drank

Even een drankje doen? Een veel voorkomende vraag die we aan onze vrienden stellen. Vaak gaat het ook gepaard met een hapje. Tijdens een werkborrel zal het ook zo horen te gaan. Niets voor niets zien we in de kroegen vaak zoutjes staan. Zout maakt namelijk dorstig en alcohol zorgt voor trek in zout. Zorg alleen ervoor dat je niet te ver gaat met drinken, immers ben je nu onder collega’s. Met name als je een leidinggevende functie beoefend, maandagochtend heb je weer een voorbeeld functie. Maar gewoon gezellig zijn en met iedereen een babbeltje maken zal altijd positief ervaren worden. Ben je iemand die normaal gesproken bij dit soort activiteiten afhaakt? Misschien toch verstandig om een mee te doen en je plek onder je collega’s te versterken.

 

Gaat jouw bedrijf een borrel organiseren? Bekijk onze borrelhapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *