Een goede en gezonde lunch is belangrijk tijdens de werkdagen. Moeilijk functioneren door een laag energielevel is natuurlijk niet wenselijk. Het hoeft dan ook niet lastig te zijn om een gezonde lunch voor me klaar te boksen. Lees dit artikel voor tips en inspiratie voor een gezonde lunch op de zaak.

Wat is een gezonde lunch?

Iedereen is zich bewust van het feit dat het belangrijk is om een gezonde lunch te eten. Het volhouden er van is alleen voor de meeste lastig. Het is eigenlijk een kwestie van de juiste informatie inwinnen. Wat maakt nou precies een gezonde lunch? Dat is simpel en duidelijk uit te leggen. Het draait in feite om een goede balans te vinden. En dan met name gaat het om een goede balans in voedingsstoffen, door gevarieerd te eten is dat te bereiken. Let daarbij dan goed op dat je veel groente en fruit, graan en een klein beetje vlees, vis, bonen en noten eet. Dat je dan nooit een lekker broodje kan eten wordt daar niet mee gezegd. Sterker nog, wanneer je dat doet, neem er ook een goede portie groente bij, zoals een rauwkost.

Restjes van het avondeten

Heb je de vorige avond lekker en ruim gekookt en heb je dus ook over gehouden? Bewaar de restjes van het avondeten en gebruik dit als lunch. Je kan de restjes vaak prima meenemen naar kantoor als lunch of als het niet voldoende is gebruiken voor een salade of als broodbeleg. Eventueel kan je zelfs overwegen om een portie meer te koken. Aangezien je toch al gaat koken creëer je gelijk een gezonde lunch voor de volgende werkdag.

Kies voor volkoren

Volkorenbrood is gezonder dan bijvoorbeeld witbrood. Dat ligt aan het feit dat bij een volkoren product de hele graankorrel wordt verwerkt. Daarnaast bevatten volkoren producten veel meer vezels wat ervoor zorgt dat je langer een verzadigd gevoel zal hebben. Kies daarom altijd voor een volkoren wrap of volkoren brood. Dit is veel gezonder en beter voor je spijsvertering. Volkoren producten bevatten daarnaast ook ijzer, vitamine b en voldoende koolhydraten om de dag goed door te komen. Doordat je langer verzadigd bent van het eten van een volkoren product zal je uiteindelijk ook minder eten en minder snel opnieuw trek krijgen.

Gezonde lunch bestellen

Soms is het lastig om in de hectiek van het leven ook nog te moeten denken aan een gezonde lunch. Dat is heel begrijpelijk en je bent zeker niet de enige. Gelukkig zijn er meer opties dan onnodig voor een ongezonde lunch kiezen. Je kan namelijk eenvoudig een gezonde lunch bestellen. Bestel bijvoorbeeld een gezonde salade of lekker belegd broodje. Met daarnaast een vers sapje en een stuk fruit. Zo kan je toch genieten van een gebalanceerde en gezonde lunch, zonder dat het veel moeite kost. Kies een lunch en bestel die direct online. Alleen nog even een tijdstip van bezorging kiezen en de heerlijke lunch komt vanzelf naar je toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *