Ouderwets genieten van klassieke stamppot

Herinner jij het nog, heerlijk genieten van oer-Hollandse stamppotten van onze (groot)moeder. Wij wel. Mijn moeder maakte altijd heerlijke zuurkoolstamppot-schotels. Zelf maak ik ze nooit, op de een of andere manier denk ik nooit aan stamppot maken. Terwijl het eigenlijk onwijs lekker is en makkelijk. Lidl probeerde de stamppotten weer terug in de aandacht te brengen met grootschalige tv reclames. Des al niet te min lijkt de jonge generatie hier nog niet actief op te reageren. Zonde eigenlijk. Uiteraard zijn er heus welke jonge gezinnen die nog wel een stamppotje maken zo nu en dan, maar het overgrote deel blijft achter.

Thuisbezorgen en trendy eten

Waarom dit zo is geworden is grotendeels te verwiiten aan het grote aanbod aan opties voor thuis bezorgen, onderweg eten op stations en de opkomst van trendy maaltijden. Thuisbezorgd heeft een hele grote slag geslagen in het aanbieden van het bezorgen van eten, cafetaria’s en restaurant zijn hier volop in meegegaan en het is niet meer te stoppen. Sterker nog, er worden steeds meer platformen ontwikkeld: Ubereats, deliveroo en anderen. En aangezien er ook nog veel wordt gereisd voor werk, met de trein bijvoorbeeld, eet men vaker onderweg. Supermarkt ketens hebben hier slim op gehandeld door kleine winkels op te stellen op stations: AH togo bijvoorbeeld.

Stamppotten worden nauwelijks aangeboden op thuisbezorgd platformen en in de kleine winkels op stations zijn deze ook niet te verkrijgen (of amper). Het blijft ook nog steeds gegeven dat men niet meer vaak denkt aan een stamppot, alleen nog maar in de vorm van een kant en klare maaltijd: Te halen in elke supermarkt en bij de ouderwetse groentezaken van bijvoorbeeld Goudreinet. Trendy maaltijden nemen de markt nu over, met de opkomst van vegetarische en vegan gerechten en superfood ingrediënten zijn stamppotten bijna verleden tijd. Lidl probeerde hier toen der tijd wat aan te doen met hun tv reclames: “dat is toch geen stamppot”. Door deze nieuwere ingredienten te verwerken in recepten. 

Aardappels zijn saai en niet meer van deze tijd

We kregen het vroeger van uit huis mee: Groenten, aardappel en vlees. Dat waren vroeger de basis ingrediËnten voor de gezonde maaltijd. Tegenwoordig, met nieuwe onderzoeken en verdieping in wat er overal inzit, worden nieuwe adviezen gegeven. Plus, dat er steeds meer vegan en vegetarisch wordt gegeten. Er zijn wel al vegetarische variaties met stamppotten, toch gaat men liever voor andere opties.

Ondanks dit alles blijft de aardappel toch nog een veel gegeten product. Maar dan vaak op andere manier verwerkt, denk aan friet of gebakken schijfjes of krieltjes. 

Laten we de stamppot weer populair maken

Wij hebben in ons assortiment 8 leuke stamppot: 4 klassiekers en 4 trendy recepturen. Naast onze andere diner maaltijden staan deze hier nu ook in de webshop aangeboden. Bekijk eens wat wij voor je hebben bedacht

De klassieke stamppotten

Andijvie stamppot 🌿

De klassieker:

Andijvie, smeuïge aardappelen en een stukje vlees naar keuze (of vleesvervanger)

Boerenkool stamppot 🌿

De klassieker:

Boerenkool, smeuïge aardappelen en een stukje vlees naar keuze (of vleesvervanger)

Zuurkool stamppot 🌿

De klassieker:

Zuurkool, smeuïge aardappelen en een stukje vlees naar keuze (of vleesvervanger)

Hutspot-stamppot 🌿

De klassieker:

Worstel en ui, smeuïge aardappelen en een stukje vlees naar keuze (of vleesvervanger)

Bekijk hier meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *